Theatergroep Maskerade Waddinxveen gaat digitaal

Voorstelling ‘Multatuli-Max Havelaar-Fair Trade’ via You Tube en Podcast

Theatergroep Maskerade gaat de voorstelling ‘Op zoek naar Max Havelaar’ uit 2020 digitaliseren. De theaterproductie, die vorig najaar in Waddinxveen en Reeuwijk werd gespeeld, gaat over de schrijver Multatuli en zijn beroemde roman de Max Havelaar.

Vorig jaar konden maar 30 bezoekers de voorstelling zien in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Voorzitter Roelof Schut van de theatergroep heeft ervoor gezorgd dat nu iedereen kennis kan nemen van de productie. In de voorstelling onder meer een interview met Eduard Douwes Dekker, beter bekend onder zijn schrijversnaam Multatuli.

In de digitale voorstelling ‘Multatuli-Max Havelaar-Fair Trade’ gaat het over de betekenis op dit moment van de roman Max Havelaar die Multatuli 160 jaar geleden schreef. Zijn aanklacht tegen onrecht en uitbuiting blijkt nog steeds actueel te zijn. In de tijd van Multatuli ging het over uitbuiting van mensen in de toenmalige Nederlandse kolonie Oost-Indië, het huidige Indonesië. Ook nu lijden mensen nog steeds onder uitbuiting door multinationals.

Organisaties zoals de Fair Trade beweging komen al vele tientallen jaren in actie tegen uitbuiting en voor eerlijke handel. In het Groene Hart gebeurt dat onder meer door de gemeentelijke Fair Trade werkgroepen in Waddinxveen, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk.

De digitale voorstelling is in 5 afleveringen van 15 minuten beschikbaar via de website van Theatergroep Maskerade www.maskeradewaddinxveen.com U kunt kiezen uit de You Tube versie met beeld en geluid of de Podcast versie met alleen geluid.

De podcastversie kunt u beluisteren via

Podcast Deel 01 Multatuli Havelaar FairTrade Maskerade by Schutters

De Youtube versie kunt u bekijken door hier te klikken