Restaurant de Landerij Fairtrade deelnemer

Restaurant de Landerij deelnemer Fairtrade Waddinxveen!

Restaurant de Landerij is deelnemer geworden van Fairtrade gemeente Waddinxveen. Op 25 september werd de deelnemersverklaring getekend door Erwin van Munsteren en Eric Verboon, de eigenaren van dit  restaurant.

Het is sinds 2015 gevestigd in het voorheen genaamde “Baarsje”, al meer dan 100 jaar een bekende horecagelegenheid in Waddinxveen. Het restaurant is gelegen midden in de polder “Weids Bloemendaal” en het Groene Hart.  Het is daarom een prima culinair  start- of eindpunt voor allerlei activiteiten. Men kan hier tijdens de lunch of diner genieten van maaltijd met aantal lokale en regionale producten, hetgeen het duurzame karakter van het restaurant nog eens extra onderstreept. De Fairtrade koffie en thee die er inmiddels wordt geserveerd passen uitstekend in deze lijn.          

Vanaf de Landerij lopen er diverse gemarkeerde wandelpaden door het gebied. Samenwerking met lokale ondernemers, B&B’s  en “loopfiets Groenehart”  geeft u een unieke gelegenheid om het gebied, ook voor een wat lagere periode, op een duurzame manier te verkennen.

De werkgroep Fairtrade is blij restaurant de Landerij als deelnemer te kunnen verwelkomen omdat het in een duurzame en groene omgeving een breder publiek laat kennismaken met de nieuwe thee- en koffielijn van Capra nera, opererend onder het Max Havelaar keurmerk. Een welkome aanvulling omdat de locatie qua ligging eveneens betere mogelijkheden biedt voor verdere ontplooiing van activiteiten met onze regionale Fairtrade partners  in Gouda en Reeuwijk-Bodegraven