Psycho-Zorg Gouda deelnemer fairtrade Waddinxveen

Psycho-Zorg Gouda, gevestigd Waddinxveen, is deelnemer geworden van Fairtradegemeente Waddinxveen. Op 11 juli tekenden Danielle en Cees Verzijl de deelnemersverklaring.

Psycho-Zorg is een maatschap die in Gouda is gestart en in Waddinxveen is voortgezet. Danielle Verzijl is psychosociaal therapeut en helpt mensen die in de knel zitten om weer grip te krijgen op hun leven. “Ik help je om zelf te ontdekken waar je naartoe wilt, en hoe je dat het beste aan kunt pakken’, schrijft ze op de website. Haar man is actief in de zorg en begeleiding voor jongvolwassenen met een autismestoornis. “Echt aanwezig zijn, compleet aanwezig zijn. Ieder moment dat ik binnen stap bij een cliënt is een nieuw moment, los van de situatie waarin we de vorige keer afscheid hebben genomen”.

De werkgroep fairtrade is blij met de eerste zzp’ers en eerste deelnemer in de zorgsector. “We verwachten geen grootverbruiker van fairtrade koffie en thee, maar enthousiaste boodschappen in jullie netwerk stellen wij erg op prijs”, zei voorzitter Dirk Lont. Na afloop bleek dat al in het kennismakingsgesprek met collega’s van Extra Zorg Waddinxveen, een vereniging van zo’n 25 leden in allerlei zorgverwante beroepen.