Fairtradeweek 2018

Fairtradevlag op gemeentehuis Waddinxveen

Wethouder Gezina Atzema van duurzaamheid hijst maandag 29 oktober om 12 uur de vlag van Fairtradegemeente Waddinxveen op het gemeentehuis aan de Beukenhof. De vlag van hergebruikte petflessen hangt daar tot en met 4 november tijdens de landelijke ‘fairtradeweek’. Er is dan extra aandacht voor fairtradeproducten, eerlijke handel en duurzaamheid, ook in Waddinxveen.

Waddinxveen is één van de 80 fairtradegemeenten in ons land. Het motto is ‘Koop fair en duurzaam’. Wethouder Atzema: “Ik vind fairtradegemeente een mooie titel en het motto past bij ons beleid om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten. De komende weken gaan we ook met inwoners en bedrijven over vier duurzaamheidsthema’s in gesprek”.

De werkgroep Fairtrade Waddinxveen ziet dat steeds meer producten in steeds meer winkels in een fairtradeversie te koop zijn. Veel mensen willen weten waar hun boodschappen, cadeau’s en kleding vandaan komen en of ze verantwoord zijn gemaakt. Ook restaurants werken mee. In de fairtradeweek biedt Easy Dinner aan De Nesse een fairtrademenu aan en je kunt het diner begeleiden met faire wijn of frisdrank. De week krijgt nog een staartje, want op 13 november organiseert Palet Welzijn een fairtradediner voor senioren met bediening door junioren (leerlingen van het Coenecoop College). Theatergroep Maskerade treedt dan op met een zelfgeschreven voorstelling over kinderarbeid. Er werken helaas nog steeds kinderen voor een habbekrats in onveilige fabrieken.

dav