FAIRTRADE HORECA FIETS-EN WANDELTOCHTEN

In de week van 8-16 mei wappert de Fairtrade vlag weer voor het gemeentehuis van Waddinxveen. Dit om aandacht te vragen voor de Fairtradeweek met als centraal thema de Horeca. De werkgroep Fairtrade Waddinxveen geeft hierbij de Waddinxveense Horeca een steuntje in de rug. Alhoewel er maar 3 echte Fairtrade restaurants in Waddinxveen zijn t.w.  Easy Dinner, Easy Italy en de Landerij, hebben we besloten om het toch maar wat breder te trekken om Fairtrade producten wat beter onder da aandacht te brengen. Dit doen we met 2 wandeltochten en een fietstocht langs de mooiste plekjes van Waddinxveen met een aantal Waddinxveense Horecagelegenheden. Deze bedrijven kunnen dat dan naar eigen inzicht invullen, uiteraard  binnen de Coronamaatregelen die dan gelden. Dit kan het afhalen van een ijsje of een Koffie-to-Go zijn, een afhaalmenu of een lunch, diner of drankje op één van de terrassen. Bij alle deelnemende Horeca is een kleine attentie voor u beschikbaar waarmee we aandacht vragen voor Fairtrade producten.   

HOE KUNT U MEEDOEN?

Het mooie van deze tochten is dat u ze op een door uzelf te kiezen dag en/of tijdstip kunt maken met het hele gezin, in één van weekends, op Hemelvaartsdag of gewoon op doordeweekse dagen. Hou er wel rekening mee dat cafés en restaurants niet altijd open zijn. Kijk op hun websites voor de openingstijden. Vooraf reserveren van Terras of Take-away bij de betreffende Horeca blijft altijd noodzakelijk om zeker te zijn dat u niet achter het net vist of voor een gesloten deur komt. Voor deelnemers die geen lid zijn van één gezin kunnen geldt een maximum groepsgrootte van 2 personen.

DE WANDELROUTES

Als eerste hebben we de Triangel-Weegje route ca 11 km. Die voert vanuit de Nesse bij de Hefbrug, via het Weegje naar en door de Triangel weer terug naar de Nesse. De route kunt vinden onder aan dit document. Dit is een uitgelezen gelegenheid voor een prachtige wandeling door het Weegje en wellicht voor veel Waddinxveners een eerste kennismaking met nieuwbouwwijk de Triangel. Hier zijn tussenstops mogelijk bij IJssalon Merino  en bij het Praathuis voor een heerlijke lunch met lokale en regionale producten. Afgehaalde producten mogen niet op locatie genuttigd worden

De tweede wandeltocht voert ons vanaf de Nesse naar polder Weids Bloemendaal met diverse pontjes routes. Deze routes kunt u vinden onder aan dit document. Wellicht is het terras van de Landerij open waar u kunt aanschuiven voor hapje en een drankje, een high Tea of een heerlijke Fairtrade lunch. Ook kunt u vogels spotten in de polder vanuit een heuse uitkijktoren bij boomkwekerij Tas aan de Otweg. Hier kunt u op het terras ook een kopje koffie, thee of een frisdrankje kunt nuttigen. U kunt dit helemaal te voet doen vanaf de Nesse via bijvoorbeeld de Winterdijk of de Molenvliet. Daarnaast  heeft boomkwekerij Tas ruime parkeergelegenheid, zodat u die plek ook als startpunt kunt gebruiken.

DE FIETSROUTE

Met de fietstocht krijgen we uiteraard wat meer kilometers in de benen. Deze tocht voert ons vanuit de Nesse via polder Weids Bloemendaal, het Weegje en de Triangel en een stukje oud Waddinxveen weer terug naar de Nesse. De lengte van deze Triangel Toertocht is ca 25 km. Hier kunt u onderweg weer terecht  bij één van de reeds genoemde deelnemers of bij Bar-Eetcafé de Point voor een terrasje en/of een Take-away diner. Eenmaal terug in Waddinxveen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om nog een hapje of een drankje te gaan halen op één van de terrassen aan de Nesse.

Routes

Polder Weids Bloemendaal (1.5-7.5 km)

Weegje – Triangel wandeltocht (11 km)

Weegje -Triangel – Oud Waddinxveen Fietstocht (ca 25 km)