Fairtrade Groene Hartstocht

.

In de Fairtradeweek van 6-14 mei 2023 kan de Fairtrade Groene Hartstocht gefietst worden. Dit is een initiatief van de gezamenlijke Fairtrade kernteams uit de regio. Doel is om de deelnemers op een sportieve manier te laten kennismaken met Fairtrade en dan met name met de minder bekende Fairtrade producten. Fairtrade staat garant voor een eerlijk en LEEFBAAR INKOMEN  voor de boeren, producenten en hun werknemers. “LEEFBAAR LINKOMEN en LEEFBAAR LOON” is het thema van deze Fairtrade week.

We hebben 3 etappes van 25-35 km uitgezet in het Groene Hart en een korte wandelroute (2.5 km) in Gouda. Alle routekaartjes zijn te vinden via de volgende links:

Waddinxveen-Reeuwijk

Reeuwijk- Bodegraven

Zuidplas

Gouda

Hele route

 Langs deze vindt u een aantal Fairtrade restaurants en/of wereldwinkels met een poster met Fairtradeproducten. Als bewijs dat u meegedaan hebt willen wij graag van u weten welke labels of producten er op de desbetreffende poster staan. U kunt de foto’s hiervan of de deelnemerslijst t/m 25 mei opsturen naar één van de onderstaande emailadressen. U heeft de hele Fairtradeweek de tijd. U fietst en/of wandelt waar en wanneer het u schikt. U kunt op elk punt van de routes opstappen. De etappes kunnen afzonderlijk afgelegd worden of – voor de echte sportievelingen onder ons- alles in één keer. Overstappen van de ene naar de andere etappe kan bij de wereldwinkel in Reeuwijk en/of bij het Museumhaven café in Gouda.

De wandelroute door Gouda heeft een iets andere opzet. Het centrum van Gouda is minder geschikt om te fietsen. Het idee is dat u er een wandeling van maakt. Die kunt u starten en eindigen bij het IJsselhuis Museumhavencafé, dat ook knooppunt is voor de andere routes. Let wel: deze prachtige horecagelegenheid (bio, fair, vegan, streekproducten) is open van donderdag t/m zondag en doet mee met de Groene Hartstocht, dus maak een foto!

Tweede verschil met de andere routes is dat u in Gouda geen productposters vindt maar alleen de ‘gewone’ posters van de Groene Hartstocht. Om te laten zien welke Fairtrade deelnemers u hebt bezocht, is een fotootje van de betreffende deelnemende winkel mét de poster voldoende.

U kunt vanaf het IJsselhuis in een minuut of tien lopend  het Goudse centrum bereiken (zie ook het kaartje via Google). Daar zijn de volgende winkels met poster te bezoeken: Simon Lévelt koffie en thee (Korte Tiendeweg), Wereldwinkel Gouda, Karakter, Terre des Hommes, Curcuma, Biowinkel Gouda en het IJsselhuis Museumhaven café. Ze bevinden zich bijna allemaal in het Lange of Korte Groenendaal, de eerste Fairtradestraat van Nederland! Daar zijn nog meer leuke winkels met Fairtrade producten.

Per etappe verloten we onder de goede inzendingen een leuke of lekkere Fairtrade prijs. Onder de goede inzenders van de hele ronde verloten we een lunch voor 2 personen in één van de deelnemende Fairtrade restaurants naar keuze. Deelname is gratis!

Veel plezier!!

Route Waddinxveen-Reeuwijk  
Productposters kunt u vinden bij: Easy Dinner, Easy Italy, De Landerij en Wereldwinkel Reeuwijk. Bent u niet bekend in de omgeving dan kunt u ook gebruik maken van de routebeschrijving Waddinxveen met navigatie
Deelnameformulieren naar : gkonijn@XS4all.nl ovv Fairtrade Groene Hartstocht
Route Bodegraven Reeuwijk
Productposters kunt u vinden bij: Wereldwinkel Reeuwijk, Wereldwinkel Bodegraven, De Koffietuin en bij restaurant Heerlijk eten. Bent u niet bekend in de omgeving dan kunt u ook gebruik maken van de routebeschrijving Bodegraven met navigatie.
Deelname formulieren naar : info@duurzaambodegravenreeuwijk.nl ovv Fairtrade Groene Hartstocht
Route Zuidplas
Productposters kunt u vinden bij: Meer Genieten, Beleef Store, Wereldwinkel Nieuwerkerk, de Strandgaper, Het Graanhuys. Bent u niet bekend in de omgeving dan kunt u ook gebruik maken van de routebeschrijving Zuidplas met navigatie.
Deelname formulieren naar : jeanettedelange@hotmail.com ovv Fairtrade Groene Hartstocht
Wandelroute Gouda
Posters kunt u vinden bij: Simon Lévelt koffie en thee (Korte Tiendeweg), Wereldwinkel Gouda, Karakter, Terre des Hommes, Curcuma, Biowinkel Gouda en het IJsselhuis Museumhaven café Bent  u niet bekend in de omgeving dan kunt u ook gebruik maken van de routebeschrijving Gouda met navigatie.
Deelname formulieren naar : ruudlambregts@planet.nl ovv Fairtrade Groene Hartstocht