Fairtrade Ambassadeur

Wil je bijdragen aan een duurzame en eerlijke samenleving?
Fair en Duurzaam zijn belangrijke thema’s van deze tijd. Ook in Waddinxveen zijn er mensen die dat inzien en zich daarvoor inzetten.
Wie zijn wij? De werkgroep Fairtrade wil dat Waddinxveners meer fairtrade producten gebruiken. Dat zijn producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu, dus eerlijk en duurzaam. Winkels, bedrijven, verenigingen en instellingen vragen we dit doel te ondersteunen en deelnemer te worden. We prikkelen de gemeente in haar eigen activiteiten fairtrade als vertrekpunt te nemen en haar invloed aan te wenden om onze boodschap Koop fair en duurzaam te laten klinken.
Wie zoeken wij? Enthousiaste mensen die kunnen helpen om onze ambitie te realiseren.
 Mensen die midden in (een sector van) de samenleving staan en die als sleutelpersoon deuren willen openen en contacten onderhouden.
 Mensen die via (sociale) media willen meehelpen met het uitdragen van de boodschap van fairtrade.

Wat bieden wij? Je krijgt ruimte om aan maatschappelijk belangrijke thema’s te werken. Je kunt op eigen wijze vorm geven aan je idealen We bieden je de kans om contacten te leggen, een netwerk op te bouwen en informatie te delen. We stimuleren en steunen elkaar binnen een lokale organisatie met regionale en (inter)nationale verbindingen.

Wat heb jij in huis (afgezien van een pak fairtrade koffie)? Allereerst affiniteit met het gedachtengoed dat aan de basis van Fairtrade ligt. Verder staat ‘eerlijk en duurzaam’ hoog in je vaandel en je hebt de passie om dit uit te dragen en vorm te geven. Je hebt zin ideeën te delen en je vindt het leuk om mensen en media op te zoeken.

Interesse?
Meer informatie bij de voorzitter van de werkgroep Dirk Lont via lont.perbal@casema.nl, telefoon 0646137158.