Fair Trade High Tea in Anne Frank Centrum Waddinxveen met voorstelling Maskerade over strijd tegen kinderarbeid

Palet Welzijn organiseert samen met de Fair Trade werkgroep Waddinxveen woensdagmiddag 3 november een High Tea in het Anne Frank Centrum aan het Jan van Bijnenpad 1 in Waddinxveen. Aanmelden is nodig via tel. 0880234247 of via seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl  De toegang is gratis, inclusief koffie en thee met een lekkernij. 

Theatergroep Maskerade Waddinxveen speelt deze voorstelling in het kader van de Fair Trade Najaarsweek. Het is een voorstelling met film en delen uit de voorstelling Fabriekskinderen uit 2018. Plus interviews over kinderarbeid en andere vormen van uitbuiting in de Kledingindustrie.

In Nederland startte het verzet tegen kinderarbeid anderhalve eeuw geleden met het boek Fabriekskinderen van schrijver Jacob Cremer. Maskerade bewerkte dat boek tot een straattheaterstuk. In deze nieuwe voorstelling zijn beelden van dat optreden verwerkt. De schrijver zelf komt aan het woord over de betekenis van zijn werk en leest voor uit zijn beroemde boek fabriekskinderen.

Zijn gedachtengoed wordt in ere gehouden door het Jacob Cremer genootschap. Voorzitter Jan Verhoef legt uit wat Cremer ons nu nog te zeggen heeft.

Dirk Lont van de gemeentelijke Fair Trade werkgroep vertelt over de laatste ontwikkelingen in de strijd tegen uitbuiting in de kledingindustrie. Hij legt de betekenis uit van het vernieuwde Bangladesh-akkoord waarin fabrikanten en actiegroepen afspraken gemaakt hebben over betere werkomstandigheden bij de kledingproductie.

De grote vraag is hoe je als consument kunt zien of je kleding verantwoord gemaakt is. In de winkel van Greenfield Fashion op het Gouweplein in Waddinxveen laat Tom Groeneveld zien waar je op moet letten bij het verantwoord kopen van je kleren.